Tegenwoordig is het normaal dat een beeld bewerkt wordt,beeldbewerking kan er voor zorgen dat de boodschap van de foto beter overkomt.

Beeldbewerking kan variëren van uitstippen/ kleurcorrectie tot volledige manipulaties. Standaard worden de foto’s bij High and Low altijd op kleur en onrechtmatigheden gecorrigeerd.

In overleg kan er met verschillende doelen beeldmanipulatie uitgevoerd worden. We onderscheiden 2 soorten bewerkingen creatief en technisch, ook vrijstaand maken is een vorm van beeldbewerking (technisch) die High and Low graag voor u uitvoert.


Voor interieur fotografie is de combinatie shift-objectief en manipulatie erg geschikt om bijzondere ruimtes in beeld te krijgen.

Het beste is het te illustreren aan de hand van cases:

Case 1;                                                                                                           Een verwaarloosd pand in de binnenstad van Breda word gerestaureerd en appartementen worden erin gemaakt. tegelijk moetende verkoopfolders gemaakt worden terwijl het object niet klaar is.

De straat is te smal om er recht voor te staan. Door diverse foto’s te maken van de panden en de diverse elementen te fotograferen  en te bewerken en daarna samen te voegen wordt een kant en klaar beeld gerealiseerd.

Case 2;

Er is 1 prototype gemaakt in de kleur zwart, het product kan echter worden afgenomen in diverse kleuren, dit moet al gecommuniceerd worden.

Dus vanuit het zwarte prototype zij diverse kleuren gemaakt.

Case 3;

Een hoog interieur van een oude smidse moet in beeld gebracht worden.

Het unieke karakter zit hem in de bovenkant in 1 keer is het niet te fotograferen zonder vervorming, door met een shift 2 beelden te maken en die dan op elkaar te monteren wordt het ideale beeld gemaakt.

Case 4;

een nieubouwproject zonder aangelegde tuin

moet gepresenteerd worden,door gebruik

te maken van elementen uit andere foto’s

wordt een passende tuin gemaakt.


De mogelijkheden zijn oneindig!!


 

Toegepaste beeldbewerking

Beeldbewerking

“de toegevoegde waarde”

Case 1

Case 2

Case 3

Case 4